ДТП в Харкові: з’явилася нова інформація, яка стосується наркотиків

Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, свідка у справі про смертельну дорожньо-транспортну пригоду в Харкові, фігурантом якої є Олена Зайцева.

У справі з’явився ряд нестиковок, пов’язаних з виявленням опіатів. Про це на своїй сторінці в Facebook написала адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, виклавши деталі слідства та судових засідань.

“Відповідно до чинного законодавства, водіїв Зайцеву і Дронова направили до Харківського обласного наркодиспансеру для проходження медичного огляду та відбору біологічного матеріалу. Огляд провела лікар-нарколог Федірко в присутності медичної сестри Саєнко та двох поліцейських. Біологічний матеріал у двох водіїв відібрали. До Дронова зауважень ні з огляду, ні по аналізах не було. у Зайцевої в результаті огляду наркологом були виявлені і внесені в акт ознаки наркотичного сп’яніння. Плюс результати лабораторних тестів підтвердили – в сечі у Зайцевої знайдені опіати”, – написала Матвєєва.

За її словами, згідно з судово-токсикологічною експертизою, в сечі Зайцевої був наркотичний засіб – кодеїн і психотропна речовина – фенобарбітал.

“Слідчий допитав ще в 2017 році лікаря-нарколога Федірко, яка підтвердила, що кількість наркотичних засобів в подібних випадках не розраховується”, – додала адвокат.

Матвєєва уточнила, що слідчий призначив судово-медичну експертизу, на розгляд якої поставив питання: чи була Зайцева в момент ДТП в стані, викликаному впливом наркотичних або інших одурманюючих засобів?

“Але при цьому не передав експерту жодного документа з цього питання і, природно, експерт написав відмову в наданні інформації з питання, прямо вказавши причину – відсутність документів для дослідження, а не те, що Зайцева не перебувала у стані наркотичного сп’яніння. Відчуйте різницю!” – підкреслила вона.

За її словами, прокурори не побачили в цих матеріалах обтяжуючих обставин і обвинувальний акт пішов у суд без нього.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ