ПриватБанк проти Коломойського: з’ясувалися нові дані про активи олігарха

Майно і активи колишніх акціонерів Приватбанку, зокрема олігарха Ігоря Коломойського, залишаються заблокованими за рішенням суду.

Як заявив голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл на прес-конференції, в Лондонському суді було прийнято рішення, що справа знаходиться поза юрисдикцією Англії, але фінустанова подала апеляцію.

“Зараз апеляційний суд Англії розглядає апеляцію. Рішення по апеляції має бути протягом першого півріччя 2019”, – додав він.

Таким чином, за словами Крумханзла, заморозка активів колишніх власників банку олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова залишилася в силі.

Міжнародне детективне агентство Kroll встановило: ПриватБанк був об’єктом масштабних шахрайських дій, що призвело до нанесення фінустанові збитків щонайменше на $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона до Коломойського, Боголюбова, а також до компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., імовірно належить їм.

Також Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов’язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь в розгляді справи. Відповідне рішення було прийнято на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 мільярдів доларів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ