Грошовий скандал у великому держбанку: ГПУ вжила радикальних заходів

Співробітники Генеральної прокуратури України повідомили про підозру колишнім керівникам державного “Укргазбанку” за фактом привласнення 39 млн грн установи.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, мова йде про розкрадання в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Встановлено, що протягом 2008 – 2009 років колишній член наглядової ради “Укргазбанку”, за попередньою змовою з чинним на той час заступником голови правління установи, організував схему з виведення державних коштів.

Зловмисники укладали між банком і підприємством договори оренди нежитлових приміщень, загальною площею майже 5035 кВ, якими банк фактично не користувався і необхідність використання яких документально не підтверджена.

“Внаслідок перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок підприємства за надані послуги з оренди нежитлових приміщень і за відшкодування будівельних робіт нежитлових приміщень, “Укргазбанку” завдано матеріальних збитків на загальну суму 39 млн грн”, – сказано в повідомленні.

Слідчі повідомили фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення або розтрата майна).

В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального злочину, а також вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Відзначимо, що підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ