У центрі Донецька прогриміли три потужні вибухи: всі подробиці

У понеділок, 18 лютого, в центрі окупованого Донецька пролунало три вибухи.

Як повідомляє “КП”, вибух у Ворошиловському районі міста був такої сили, що вікна в будинках затремтіли.

Повідомляється, що він пролунав у межах парку Щербакова й одразу ж за гаражами, що розташовані біля стадіону “Шахтар”, повалив стовп диму.

Телеграм-канал WarGonzo повідомив, що вибух стався на перетині вулиць 25 років РСЧА і бульвару Пушкіна на місці знесеного будинку. За попередніми даними — це було скидання ПОГа (Постріл осколковий гранатометний. — Ред.) із безпілотника.

Також повідомляється, що після першого вибуху пролунав другий — на газорозподільній станції неподалік від готелю Парк Інн, де проживають члени місії ОБСЄ.

Телеграм-канал сепаратистів зазначив, що на місці НП уже працюють “слідчі органи ДНР”. Передбачувана версія — теракт. У “МНС” також додали, що вибухи сталися в кварталі, де розташовується резиденція ватажка “ДНР”. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Російський телеканал НТВ із посиланням на “МВС республіки” повідомив, що в місті відбулося три вибухи. Під третім мається на увазі обстріл в районі Вольво-центру. Це поряд із Донецьким аеропортом.

Спільний центр по контролю і координації повідомив, що в Донецьку було зафіксовано три розриви саморобних безоболонкових вибухових пристроїв, обгорнутих в мідну фольгу. На місці вибуху було знайдено фрагмент від електродетонатору ЕДПр (електродетонатор для ініціації підривних зарядів військового і промислового призначення)..

У СЦКК додали, що в результаті вибуху постраждали об’єкти цивільної інфраструктури за адресами:

  • бул. Пушкіна, 2 – пошкоджено покрівлю газорозподільної станції;
  • вул. Кобозєва, 70 – пошкоджені два віконних блоку сходового маршу житлового будинку.

У Центрі повідомили, що газорозподільна станція продовжує роботу в штатному режимі.

Терористи “ДНР” вже заявили, що причиною вибухів в Донецьку стали атаки українських безпілотників. “Українські безпілотники скинули на центр Донецька три малопотужних безоболонкових снаряда”, – сказано в повідомленні.

“Острів” зазначив, що після вибухів у центрі міста почалася стрілянина зі стрілецької зброї.

“Донецьк. Центр. Дуже сильний вибух, схожий на той, що був у “Сепарі”, “Потужний вибух, їхала по Університетській, проспект Комсомольський, ніби десь поряд”, “А кого рвонули в нашому центрі світобудови? У центрі знатно прокотилося відлуння, начебто навіть спарений був бабах”, “Бульвар Пушкіна почув два поспіль і побачив стовп диму в районі гаражів за Шахтарем”, “Мабуть, когось утилізують?”, “Потужно прогриміло, навіть стіна здригнулася. Потужно і недалеко”, “Щось афігенськи гримнуло. Штора захиталася”, – наводить видання слова місцевих жителів у соцмережах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ