Військові провели масштабні навчання на Азові

Кораблі та катери морської охорони Держприкордонслужби та ВМС України спільно з армійською і тактичною авіацією і артилеристами зі складу Об’єднаних сил провели навчання на Приазовському напрямку. Про це повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок, 18 лютого.

Як наголошується, всі підрозділи були підняті по тривозі і на морі в комплексі відпрацювали взаємодію морського угруповання в складі кораблів і катерів морської охорони Держприкордонслужби та ВМС України.

“У ході навчань були відпрацьовані заходи щодо виклику авіації, з наводкою, з наведення артилерії. Управління здійснювалося з морського буксира Корець і я вважаю, що військові моряки, льотчики і артилеристи впоралися з поставленим завданням”, – підкреслив командир корабельно-катерної групи ВМС ВСУ Андрій Агапіта.

При переході морем команди покращували навички з протидії умовного порушника, а екіпажі кораблів і катерів відпрацьовували навчання з протипідводнодиверсійної оборони. Їх дії прикривали літаками і вертольотами Об’єднаних сил, а також засобами ППО. Зокрема, було піднято вертольоти Мі-24 і чергова ланка ударних літаків Су-25, які тренувалися наводити на ціль і провели умовний повітряний бій.

Як повідомляють в прес-службі, під час навчань гідно показали себе артилеристи, швидко прибули в певний район узбережжя, розвернувшись в бойові порядки і вразивши умовні морські цілі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ