Ложкін, Філатов та Гонтарева не з’являться на допит в ГПУ: названа причина

Колишній глава Адміністрації президента Борис Ложкін, заступник глави АП Олексій Філатов та екс-керівник Нацбанку Валерія Гонтарева не прийдуть на допит в Генпрокуратуру.

Філатов зазначив, що у слідчих ГПУ немає підстав для виклику на допит.

“Я зараз перебуваю на роботі в АП. Випадки і порядок виклику особи повісткою дуже добре регламентовані КПК. Поки деякі слідчі займаються публікаціями різних матеріалів в інтернеті, тобто pr-активністю замість виконання вимог КПК, підстав реагувати на такі публікації немає”, – розповів він.

Гонтарева також повідомила, що не має намір прибути в ГПУ, адже зараз вона знаходиться у Великобританії.

“Вони не раз літали до Коломойського до Швейцарії і Фірташа в Австрію, так нехай прилітають в Лондон. Хочу зауважити одне – то, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв’ю. Так що це знає не тільки він, а й весь світ”, – підкреслила екс-глава НБУ.

Прес-секретар Ложкіна Марія Попова повідомила, що бізнесмен ніяких повісток не отримував.

“Все юридично значимі дії в цій справі замінені інтерв’ю і прес-конференціями, а анонсовані в медіа виклики, порядку та інші документи нашому клієнту спрямовані або вручені не були. В цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і “повідомлення про підозру”, неможлива. Закон не передбачає виклик за допомогою публікації на сайті ГПУ”, – повідомили адвокати Ложкіна.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ