Торгували наркотиками та людьми: в Києві затримали банду поліцейських

У Києві поліція розкрила злочинну мережу, яка займалася виготовленням та продажем наркотиків, а також торгівлею людьми.

Як повідомляє прес-служба столичної поліції, зловмисники виготовляли та збували наркотики в Україні, поставляли їх в Молдову, а також вербували українців до Росії на роботу в місцевій нарколабораторії.

“Протягом десять місяців столичні поліцейські в рамках досудового розслідування документували незаконну діяльність злочинної групи. Слідством встановлено, що в її склад входить близько 20 осіб. Ролі учасників чітко розподілені: в угруповання – двоє організаторів, які курировали роботу рекламників, закладчиків і лаборантів. Встановлено, що троє фігурантів є чинним співробітниками поліції”, – йдеться в повідомленні.

Також ще двоє людей виступали в ролі вербувальників, які набирали і направляли працівників для виготовлення і збуту наркотиків в РФ.

“В цілому правоохоронці провели майже 50 санкціонованих обшуків, під час яких виявили та вилучили у затриманих понад 15 кілограмів психотропних речовин. Також у фігурантів знайшли півтора кілограма готової сухої речовини, зовні схожої на марихуану, велика кількість прекусорсоров і каністр з невідомою рідиною, патрони і предмет для їх відстрілу. Всі речові докази направлені на відповідні експертизи. Загальна вартість вилученого за цінами “чорного ринку” становить близько 20 млн гривень”, – повідомив руководител поліції Києва Андрій Крищенко.

Також у затриманих вилучили готівкою понад 20 тисяч гривень, 5 тисяч євро і майже 50 тисяч доларів США. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ