9 травня в Україні: прикордонники повідомили про перші інциденти на кордоні

Вранці 9 травня прикордонники не впустили в Україну кількох громадян із забороненою символікою – георгіївськими стрічками.

“У двох випадках ми не пропустили громадян із сусідніх країн з так званими “георгіївськими стрічками”. Їх повернули в зворотному напрямку і заборонили в’їзд на територію України на тривалий термін”, – повідомив в ефірі ObozTV спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За його словами, в цілому ситуація сьогодні зранку спокійна і контрольована. Інших нестандартних ситуацій на кордоні не зафіксовано.

Слободян підтвердив, що напередодні Дня перемоги було посилено контроль в пунктах пропуску та посилені наряди в прикордонних районах. Залучені сили Національної поліції, СБУ та інших правоохоронних організацій.

“Основне завдання для нас – не допустити провозу зброї, боєприпасів, вибухівки, засобів терору, або проникнення осіб, які можуть їхати з метою дестабілізації ситуації в Україні”, – наголосив спікер прикордонного відомства.

Також він зазначив, що байкери з клубу “Нічні вовки” не були помічені на кордоні.

“Але ми знаємо, що вони в черговий раз замаскували свій провокаційний мотопробіг. Звісно, ми тримаємо в полі зору цю тему, щоб не допустити в’їзд представників цієї організації на територію України”, – запевнив Слободян.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ