Динаміт і 5 тис грн: у Дніпрі п’ятикласник “замінував” школу

Поліцейські встановили особу п’ятикласника, який повідомив про замінування школи. Про це повідомляє пресслужба МВС у Facebook.

“Виклик про замінування класу інформатики місцевої школи надійшов на спецлінію 102. Дитячий голос додав, що за 5 тисяч гривень він забере динаміт”, – йдеться у повідомленні.

З навчального закладу евакуювали понад 700 учнів і вчителів. Вибухотехніки та кінологи обстежили будівлю школи і прилеглу територію – жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

У результаті працівники поліції встановили, що про замінування повідомив учень 5-го класу. З якою метою телефонував до поліції, хлопець пояснити не зміг. Поліцейські вилучили речові докази – його мобільний телефон і сім-картку.

Зазначається, що на батьків 10-річної дитини складено адмінпротокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). За неправдиве повідомлення про мінування школи батьки хлопчика заплатять штраф.

Також за даний злочин передбачена кримінальна відповідальність за ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ