Російських пропагандистів спіймали на розкручуванні Медведчука в Україні

Російська пропаганда в своїх підшефних нею ЗМІ виставляє одіозного нардепа Віктора Медведчука, як єдиного і реального конкурента президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляють “Тексти”, головною ідеєю всіх пропагандистських публікація є мотив, що Зеленський нібито шукає шляхи впливу на Медведчука і не приховує “своєї неприязні і ревнощів” до політика.

Аналіз українських ЗМІ показав частку таких матеріалів в “зливних бачках” – 6,21%, а у виданнях ОРДЛО вона склала 0,61%.

При цьому продовжується потік дезінформації про невиконання Україною Мінських угод. Публікуються матеріали про проведення місцевих виборів в ОРДЛО і надання особливого статусу регіону з відповідними змінами до Конституції.

Також на пропагандистських сайтах поширюють інформацію про втрату можливості поліпшення ситуації на Донбасі, а видання окупованих територій звинувачують українських політиків в тому, що їм не вигідно повернення Донбасу “без репресій і терору”. Частка таких “новин” становить 6,07%. У той же час в ОРДЛО аж 13,75% від загальної кількості новин.

Крім того, пропагандисти розганяють фейки, що Україна, зокрема в ПАРЄ, втрачає свої позиції, що спричиняє відтягування миру на Донбасі.

Ще піднімається тема, нібито президент США Дональд Трамп схиляється до дружби з Кремлем.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ