Чотирьох київських поліцейських судитимуть за викрадення людини

Київська міська прокуратура скерувала до суду акт відносно злочинної групи у складі п’яти осіб, з яких четверо – працівники Солом’янського управління поліції, які обвинувачуються у незаконному позбавленні волі людини. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Одного із них також звинувачують у незаконному заволодінні машиною.

За даними слідства, четверо правоохоронців організували план, спрямований на викрадення 50-річного львів’янина з метою отримання від нього грошей.

“Отримавши інформацію про те, що потерпілий періодично виступає посередником у продажу автомобілів, під виглядом покупців поліцейські домовились з ним про зустріч та огляд автомобіля марки “Toyota Land Cruiser Prado 150″ вартістю понад 1 млн грн”, – заявили у прокуратурі.

Прокуратура повідомляє, що співробітники поліції, не маючи жодних підстав, вдягнули на чоловіка кайданки та утримуючи, почали вимагати від нього $10 тис. за непритягнення до відповідальності за нібито спробу продажу викраденого автомобіля.

Отримавши від потерпілого 2 тис. євро правоохоронці відпустили його.

Згодом один із копів, залучив знайомого, який мав перевезти той автомобіль для подальшого продажу без згоди власника. Це було викрито під час спроби транспортування машини.





ІНШІ НОВИНИ