CMC документально підтвердили застосування касетних боєприпасів Росією

CMC документально підтверджує широке застосування касетних боєприпасів Росією з її вторгнення в Україну.

25 серпня 2022 року Коаліція з касетних боєприпасів опублікувала нову щорічну доповідь щодо використання касетних боєприпасів Росією.

Починаючи з 24 лютого і до цього дня, це призвело до сотень жертв серед цивільного населення та завдало збитків будинкам, лікарням та школам, повідомляється у доповіді.

“Широке застосування Росією заборонених на міжнародному рівні касетних боєприпасів в Україні демонструє кричущу зневагу до людського життя, гуманітарних принципів та правових гуманітарних принципів та норм”, – заявила Мері Ворем, редактор з питань заборони касетних боєприпасів в організації Cluster.

За попередніми даними, нарахували не менше 689 жертв серед цивільного населення, зареєстрованих під час атак із застосуванням касетних боєприпасів у першій половині 2022 року. Це на 300% більше, ніж в 2021 році. Орієнтовні цифри по Україні починають повторювати високий рівень жертв, який спостерігався у роки найбільших атак у Сирії.

“Жахливо, але діти склали дві третини всіх жертв залишків касетних боєприпасів, зафіксованих у звіті цього року. Очевидно, що ця зброя ніколи і ніде не повинна використовуватися, ніким і ніколи”, – сказав Лорен Персі, редактор журналу Cluster Munition Monitor 2022.

На сайті CMC закликає Росію негайно покласти край цим невиборчим нападам і закликає всі країни, які підписали Конвенцію, вжити заходів щодо відмови від цих нападів.

Для довідки. The International Campaign to Ban Landmines – Cluster Munition Coalition (ICBL-CMC) – (Міжнародна кампанія із заборони наземних мін – Коаліція з касетних боєприпасів) – це глобальна мережа неурядових організацій та відданих своїй справі людей, які працюють у більш ніж 100 країнах для сприяння та виконання договорів про заборону наземних мін та угод.





ІНШІ НОВИНИ