Через обстріл на ЗАЕС від мережі відключили енергоблок, який живить станцію

Остання лінія, що з’єднує вузол Запорізької АЕС та ТЕС з енергосистемою України, відключена через обстріл та пожежу. Про це повідомила прес-служба “Енергоатому”.

Внаслідок удару пошкоджено спецкорпус станції, а також ємність із дистильованою водою у “безпосередній близькості” від другого енергоблоку.

“5 вересня внаслідок пожежі, що сталася через обстріл, було відключено ЛЕП 330 кВ ЗАТЕС – Феросплавну, тобто останню лінію, яка з’єднувала вузол ЗАЕС/ЗАТЕС з енергосистемою України. Як наслідок – було розвантажено та відключено від мережі 6-й енергоблок, який зараз має власні потреби ЗАЕС”, – йдеться в повідомленні.

В “Енергоатомі” зазначили, що останні три дні російські війська ведуть інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС.

“В результаті було пошкоджено та відключено лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, 330 кВ ЗАТЕС – Каховська та ЛЕП 330 кВ ЗАЕС – Мелітополь. Також пошкоджено АТ 750/330 кВ ЗАЕС. Інші лінії вузли ЗАЕС/ЗАТЕС отримали пошкодження”, – уточнили у компанії.





ІНШІ НОВИНИ