Українські військові увійдуть до Криму до середини 2023 року – офіцер армії США

Колишній командувач європейської армії США, офіцер у відставці Бен Ходжес прогнозує, що до кінця року ЗСУ відтіснять армію РФ на позиції 23 лютого, а до середини 2023 року можуть зайти до Криму, про це повідомляють останні новини.

“Я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські сили відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму”, – сказав він.

За словами генерала резерву, зараз Володимир Путін перебуває у безвихідному становищі, наголошуючи на оголошеній 21 вересня частковій мобілізації в РФ.

“По-перше, це показує, в якому безвихідному становищі перебуває В. Путін. Він розуміє, що становище його військ в Україні погіршується. По-друге, це також показало, що більшість росіян справді не хочуть брати участь у війні”, – йдеться у інтерв’ю.

При цьому Ходжес вважає, що можливість застосування ядерної зброї РФ малоймовірна.

“Я думаю, малоймовірно, що Путін застосує ядерну зброю, і тому, що тоді США не зможуть залишитись осторонь. Якби це сталося, це означало б кінець варіантів, доступних диктатору. Це було б катастрофою для Росії, і, ймовірно, навіть не ядерною”, – зазначив американський військовий.





ІНШІ НОВИНИ