Голова ДФС Насіров прокоментував своє поновлення на посаді

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров офіційно заявив про те, що 27 грудня приступив до виконання своїх повноважень.

Він підкреслив, що це було зроблено в рамках виконання відповідного рішення суду. Свою позицію Насіров виклав на особистій сторінці у Facebook.

“Таким чином, з 27 грудня 2018 року я на законних підставах обіймаю посаду голови ДФС України. Конституцією і Законами України встановлено, що рішення суду є обов’язковим до виконання. Рішенням суду я поновлений на посаді голови ДФС України, і виконання рішення в цій частині суд постановив здійснити негайно”, — зазначив очільник ДФС.

Крім того, він додав, що будь-які посилання окремих осіб на те, що для поновлення його на посаді необхідно розпорядження Кабінету міністрів України, є неправомірними. Адже таке розпорядження необхідно лише при призначенні або звільненні голови ДФС України.

Насіров нагадав, що в установленому порядку надав уряду, а також ДФС України всі необхідні документи, а саме: рішення суду і виконавчий лист про поновлення його на посаді.

“Згідно з чинним законодавством, після отримання та реєстрації встановлений триденний термін виконання судового рішення, що закінчився 26 грудня 2018 року. Після закінчення зазначеного терміну я 27 грудня 2018 року в порядку, встановленому в Конституції і законах України, приступив до здійснення повноважень голови ДФС України. Рішенням суду було скасовано незаконне розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення і поновлено мене на посаді голови ДФС України. При цьому суд не зобов’язував ні Кабінет міністрів України, ні будь-який інший державний орган ухвалювати щодо мого поновлення будь-які дії, в тому числі — розпорядження про моє поновлення, оскільки суд своїм рішенням вже поновив мене на посаді голови ДФС України”, — написав Насіров.

Він також підкреслив, що Конституцією України встановлено, що суд є окремою гілкою державної влади. Таким чином, Насіров був поновлений на посаді голови ДФС України конституційним органом державної влади, що в установленому порядку і було виконано.

“Додатково повідомляю, що 27 грудня 2018 року окремими особами в соцмережах і ЗМІ була поширена недостовірна інформація щодо голови ДФС України, яка не відповідає дійсності й навмисно спотворює конституційні підстави поновлення мене на посаді голови ДФС України. Крім того, ніякі особи не уповноважені головою ДФС України висловлювати позицію від імені ДФС України”, — резюмував Насіров.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ