Український чиновник отримав російський паспорт заради підвищення: розгорівся скандал

Чиновник ГУ Держпраці Донецької області отримав громадянство Росії і підробив документи, щоб отримати посаду начальника.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Також посадовця викрили в отриманні неправомірної вигоди у півмільйона гривень.

Правоохоронці повідомили, що в серпні 2018 року провели спецоперацію, у рамках якої зловмисника затримали після одержання ним чергового “траншу” в розмірі 500 тисяч гривень.

Під час подальшого розслідування слідчі ГСУ встановили, що на початку осені 2015 року чоловік відвідав територію тимчасово окупованого півострова Крим. Там він отримав паспорт громадянина Російської Федерації.

“Візит у Крим відбувся за декілька місяців до призначення на керівну посаду. Разом із ним тоді їздила громадянка, яка нині тимчасово виконує обов’язки начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області”, – повідомили копи.

У поліції зазначили, що зловмисник, уже маючи російський паспорт, підробив документи, щоб отримати посаду в держорганах України.

У коментарі “УП” в поліції додали, що на час розслідування чиновник був відсторонений від посади, але зараз термін відсторонення закінчився, а підозрюваний перебуває на лікарняному. Запобіжний захід зловмисникові обиратиме 25 січня Печерський районний суд Києва.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ