Шанси Зеленського оцінили британські журналісти

У разі перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах , українцям може бути непереливки і надмірна кількість зброї на руках може привести до непередбачуваних наслідків. Про це йдеться в статті британського видання The Economist .

«Люди хочуть показати владі середній палець і саме Зеленський грає роль цього середнього пальця», – прокоментував британському журналу ситуацію в Україні політолог Володимир Фесенко.

Видання зазначає, що плани Зеленського досі невідомі, так як сам кандидат поки представив тільки розпливчасті обіцянки зберегти курс на євроінтеграцію, поліпшити інвестиційний клімат і завершити війну на Донбасі.

Слуга народу лідирує в президентській і парламенських гонках.

«Західних дипломатів лякає його непідготовленість. Багато хто побоюється, що Володимир Путін з’їсть його як плитку шоколаду виробництва Петра Порошенка», – зазначають британські журналісти.

Але головне питання – не хто переможе, а чи будуть вибори легітимними, особливо з огляду на небезпеку втручання Росії. Хоча джерелом небезпеки можуть бути і самі кандидати.

The Economist нагадує, що і Петра Порошенка, і Юлію Тимошенко вже звинувачували в підкупі виборців, а присутність «приватних армій» і надмірна кількість зброї на руках у розгніваних українців можуть привести до непередбачуваних наслідків.

«Буде не до сміху, якщо українці прокинуться 1 квітня і не повірять результатами першого туру», – підкреслює The Economist.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ