Аваков назвав лідерів у підкупі виборців

З початку виборчої кампанії поліція зареєструвала 4294 звернення, пов’язані з виборами. Відкрито 299 кримінальних справ, більша частина з яких стосується підкупів виборців. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков під час зустрічі з міжнародними партнерами, повідомляє в четвер, 28 березня, прес-служба відомства.

За його словами, кримінальні справи про підкуп голосів виборців реєстрували щодо чотирьох кандидатів.

“За час усього моніторингу вони стосуються всього чотирьох кандидатів на пост президента України – Порошенко, Тимошенко, Тарути і Гриценко”, – заявив Аваков.

За його словами, інформація про Анатолія Гриценка не підтвердилася і кримінальні справи закрили.

“Що стосується Тарути – був встановлений факт в одному з округів в місті Одеса. Зараз триває розслідування кримінального провадження і, швидше за все, там буде звинувачення”, – додав він.

Міністр розповів, що Сергій Тарута сам прийшов в міністерство і “просив розслідувати цей факт до кінця”.

При цьому Аваков заявив, що основні випадки підкупу виборців стосуються Порошенко і Тимошенко.

“Співвідношення кримінальних проваджень відкритих за повідомленнями про факти підкупу виборців наступне: близько 60% стосуються кандидата Порошенко і 40% – Тимошенко”, – сказав Аваков.

Він також зазначив, що найбільший ризик має система “сітки” кандидата від влади.

“Вона, за зверненнями заявників, поширена по всій країні. Нас “завалили” величезною кількістю доказів, зокрема, фото і відео, як дрібних порушень, так і суттєвих. Більшість справ тривалі в розслідуванні і, швидше за все, будуть завершені вже після виборів”, – пояснив він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ