Вибори в Україні: опубліковані несподівані результати голосування серед військових

Український журналіст Юрій Бутусов опублікував попередні результати голосування на спеціальних виборчих дільницях для військовослужбовців Збройних сил України в зоні ООС, звернувши увагу на неоднозначні настрої серед бійців.

Так, за Володимира Зеленського проголосували 517 осіб, Петра Порошенка — 470, Олега Ляшка — 52, Руслана Кошулинського — 46, Юлію Тимошенко — 38, Анатолія Гриценка – 29, Ігоря Смешка — 28, Олександра Вілкула — 13, Юрія Бойка — 12, Юрія Тимошенка — 4.

“Цифри показують, що в ЗСУ дуже різне бачення про те, хто може бути головнокомандувачем під час війни. І це показує якість інформаційної роботи та морально-психологічного стану у військових частинах”, — написав він у Facebook.

“Якщо є солдати на фронті, які голосують за Бойка і Вілкула — це означає, що робота з особовим складом у цих підрозділах провалена. Це не “агенти Кремля” — справжні б агенти, звичайно, не світилися, це просто люди у формі, які прийшли отримувати зарплату, а про Україну, Росію, війну з ними на службі розмов не вели, і вони проголосували, не відчуваючи жодної провини і не побоюючись, що для когось буде важливий їхній вибір. Повна байдужість. Цифра щодо Юрія Тимошенка теж показова — очевидно, що аватари голосували”, — додав Бутусов.

Також на дані голосування відреагував волонтер Роман Синіцин. “Хто заштовхував, що вся армія за Порошенка? Хто ж це був?” — поцікавився він у Facebook.

За результатами опрацювання майже 59% виборчих протоколів, найбільше голосів у Донецькій області віддали за Юрія Бойка, на другому місці — Володимир Зеленський, на третьому – Петро Порошенко.

У Луганській області місця розподілилися наступним чином: 1 — Юрій Бойко, 2 — Володимир Зеленський, 3 — Олександр Вілкул, 4 — Петро Порошенко.

Волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці у Facebook опублікував дані голосування з військового госпіталю Дніпра, згідно з якими за Володимира Зеленського проголосували 72 людини, за Петра Порошенка — 17.

“Той самий госпіталь, через який пройшли тисячі наших поранених військових за час війни”, — написав він.



Джерело





ІНШІ НОВИНИ