“Перманентна війна”: Гройсман розповів, як зривають реформу митниці

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в Україні розгорнулася “війна” навколо процесу реформування митниці.

“Ми створили митницю, окрему Державну податкову службу, відповідно до закону про державну службу оголосили конкурс (на посади голів ДПС і ДМС. – Ред.). Це – в рамках реформи з міжнародними партнерами”, – повідомив Гройсман в ефірі “Радіо НВ”.

Однак, за його словами, деякі українські суди приймають сумнівні рішення, і фактично блокують процес реформування митниці. Останній приклад – ситуація з конкурсом на призначення голови Державної митної служби.

“Мені вже як і багатьом людям просто набридло постійно боротись з новими схематозами, новими кланами… Це просто катастрофічна історія. Я колись про це буду писати мемуари, думаю, що їх важко буде читати. З приводу митниці – це перманентна війна”, – додав Гройсман.

Прем’єр зазначив, що в “бойових діях” з одного боку виступають “ті, хто займається сірими і тіньовими схемами, які на цьому заробляють мільярди і корумпують багатьох”. З іншого боку – “ті, хто бореться, щоб не ходити з простягнутою рукою по всьому світу, щоб наповнювати бюджет власними ресурсами, в тому числі – і від митниці”.

“Я хочу електронну митницю, цифрову і хочу мати таку саму ДПС. Щоб вона була абсолютно сервісною, щоб ніхто не міг впливати, так як сьогодні ніхто не може впливати на систему Prozorro, на систему відшкодування ПДВ, яка сьогодні працює автоматично”, – резюмував Гройсман.

Нагадаємо, 6 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про початок реформування Державної фіскальної служби. Так, ДФС розділили на Державну податкову та Державну митну служби.

8 квітня в Україні стартував конкурс на керівників Державної податкової та Державної митної служб.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва заблокував конкурс на посаду голови державної митної служби, який раніше оголосив Кабінет міністрів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ