Вибори до Ради: нардепи вже почали роздавати людям цукор, футбольні м’ячі та медикаменти

З початком виборчого процесу активізувалась роздача товарів виборцям з символікою політичних партій або від імени народних депутатів
Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

Зазначається, що на Луганщині в місті Сєвєродонецьк громадянам безкоштовно роздавали цукор від імені народного депутата Шахова. Товари роздавали в пакетах із символікою партії “Наш Край”.

На Одещині в одному з округів пенсіонерам роздавали ліки від імені народного депутата Чекіти. Набір медикаментів включав валеріанку, перекис водню, бинт, вату, цитрамон, активоване вугілля. Разом із ліками виборцям роздавали лист із зображенням народного депутата.

Народний депутат Вітко привітав школярів на Полтавщині зі святом останнього дзвоника та подарував шкільні м’ячі.

У Житомирі за ініціативи народного депутата Розенблата відкрили інклюзивний спортмайданчик. На ньому розміщено напис: “Спортивний інклюзивний майданчик встановлений за ініціативи народного депутата Борислава Розенблата”.

КВУ повідомляє, що такі дії не є підкупом виборців, адже політики, від імені яких роздаються товари чи послуги, не є офіційно зареєстрованими кандидатами в народні депутати.

Проте у Комітеті наголосили на недоброчесність подібної діяльності і закликали потенційних кандидатів відмовитися від фінансового стимулювання виборців в будь-яких формах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ