«Говорити про узурпацію не доведеться»: глава «Слуги народу» натякнув про склад коаліції

Лідер партії « Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що формування коаліції у Верховній Раді буде залежати від того, якими будуть кінцеві результати підрахунку голосів, але партії можливо і не доведеться об’єднуватися з іншими партіями.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

За його словами, «Слуга народу» відкрита до діалогу, але треба виходити з кінцевих результатів опонентів.

«Співпрацювати в Раді ми зможемо з усіма політичними силами, які будуть співпадати з нами в ідеологічних поглядах, в базовому баченні розвитку нашої країни», – сказав Разумков.

«Але поки говорити про коаліцію, мабуть, не варто, оскільки ми бачимо досить непогані наші результати. І ми ще не до кінця бачимо результати наших колег чи опонентів по Верховній Раді», – додав він.

На питання, чи погодилася б партія підтримати на пост прем’єр-міністра Святослава Вакарчука, Разумков зазначив, що главу уряду пропонує коаліція, про склад якої говорити поки не доводиться.

«Давайте подивимося результати “Голосу” і результати “Слуги народу”. Думаю, в нашій команді достатньо людей, які можуть відповідати тим викликам, які є в країні. У нас є по 2-3 людини на кожну посаду», – підкреслив політик.

При цьому прізвища кандидатів, він не став називати.

Відповідаючи на питання журналіста, чи слід громадянам побоюватися зловживань владою з боку партії, яка, ймовірно, отримає більшість у новій Раді ( понад 226 голосів), Разумков сказав: «Не варто».

За його словами, запобіжниками стануть ініційовані командою президента законодавчі ініціативи про зняття депутатської недоторканності, про імпічмент, про реформу судів, а також доопрацювання антикорупційної системи.

«Я вважаю, що завдяки таким законодавчим ініціативам говорити про яку-небудь узурпацію влади не доведеться. Сьогодні ми можемо говорити про консолідацію влади, але це робиться для того, щоб почати впроваджувати ті реформи, які ми раніше обіцяли», – сказав він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ