Військова допомога США залежатиме від боротьби з корупцією в Україні, – Пенс

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну, але в той же час там хочуть бачити прогрес у боротьбі з корупцією. Про це він сказав під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“США міцно стоять на стороні України і так буде і надалі: ми будемо підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України. Але одночасно президент Трамп підкреслив, що є проблеми з питаннями корупції”, – зазначив Пенс.

За його словами, перед прийняттям Трампом рішення про надання подальшої військової допомоги Україні американська сторона хотіла почути інформацію про стан боротьби з корупцією в Україні. На зустрічі з Володимиром Зеленським Пенс її отримав і обіцяв передати Дональду Трампу.

“Президент Трамп хоче бути впевненим, що ці гроші підуть на інвестиції, які посилять безпеку і стабільність України”, – додав він.

Він зазначив, що настав час, щоб європейські партнери також більшою мірою долучилися до інвестицій і підтримали Україну в захисті суверенітету і відновлення країни.

Пенс також закликав Зеленського, щоб той апелював до європейських партнерів до більшої співпраці у військовій сфері з Україною.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ