Для чого і кому потрібні охоронні послуги

Злочинність ще ніде і нікому повністю ліквідувати не вдалося. Кримінальні елементи часто змушують нервувати і здригатися від жаху простих звичайних громадян. Тому на питання – для чого і кому потрібні охоронні послуги, є чітка та однозначна відповідь: вони необхідні для збереження життя, здоров’я, нажитого майна, накопичених грошових заощаджень людей. Захист потрібен не тільки лідерам держав, але й простим жителям, державним установам, представникам всіх видів бізнесу.

Забезпечення безпеки

Спокійне розмірене життя трудового народу, високопоставлених чиновників, підприємців усіх рівнів можливе тільки тоді, коли всі перераховані категорії громадян надійно захищені. Хулігани, злодії, наркомани, безліч інших кримінальних елементів прагнуть поживитися грошима, майном інших людей і держави, при цьому нічого не віддаючи суспільству натомість.

Для забезпечення безпеки себе самого, своїх сімей, родичів, роками нажитого майна необхідно подбати про надійну охорону своєї рідні, грошей, нерухомості, особистих речей, технічних засобів. Зробити це можна, перейшовши за посиланням https://bezpeka-ltd.com/. Різні ситуації припускають кілька різних рішень по забезпеченню безпеки, а також охорони об’єктів і територій:

  • Особиста охорона зі спостереженням за об’єктом протягом 24 годин.
    Ефективний захист заміського котеджу, прибудинкової території, дачної ділянки, квартири, ангару, саду, майстерні. Охорона людей і майна від грабіжників, хуліганів, зловмисників, терористичних загроз.
  • Підтримка порядку на певній ділянці або обраній території: заміський житловий кластер, міський двір, парк, прибудинкова територія, селище, мікрорайон.
  • Безпека від посягань зловмисників на власний бізнес – охорона торгової точки, складу, магазину, офісу, кіоску, супермаркету.

Перш, ніж піти на справу, професійні злодії довго вивчають ситуацію навколо об’єкта нападу і всередині нього. Якщо на магазині є відеоспостереження, чергує цілодобова охорона, жоден грабіжник не ризикне засвітитися перед об’єктивами, особливо мати справу з озброєними фахівцями, які відповідають за забезпечення безпеки торгової точки.

Прибудинкові території та заміські кластери, які охороняються, дозволяють всім мешканцям без побоювання ходити вночі в магазини, пізно повертатися з нічних змін, не боячись нарватися на грабіжника з ножем. Діти можуть гуляти допізна, не побоюючись викрадення з метою викупу. Дівчата вільно йдуть у своїх справах, на тренування, концерти, кіно в повній впевненості, що вони не піддадуться грабежу з насильством.

Замовлення охорони через спеціальні агентства, охоронні компанії для приватної особи буде недешевим, але коли зберуться десятки, сотні мешканців з двору, сума стане цілком підйомною для кожної сім’ї. Установка відео обладнання також не сильно вдарить по кишені пересічних громадян. Адже ми щомісяця сплачуємо комунальні рахунки, автостоянки та ін. Послуги із захисту спокою і безпеки своїх сімей є не менш актуальними.

Кому потрібна охорона?

Деякі категорії громадян без власної охорони просто не можуть існувати і пересуватися в просторі. Нижче наводиться неповний перелік професій, яким складно без охорони виконувати свої професійні дії, здійснювати пересування по роботі, по країні, за кордоном, на відпочинку:

  • судді, адвокати, юристи;
  • політичні діячі;
  • партійні активісти;
  • знамениті артисти;
  • керівники великого бізнесу.

Люди, всім відомі за своїм родом діяльності, часто потрапляють в ситуації, коли необхідно організувати власний захист і безпеку своїх близьких. Послуги професійних фахівців з безпеки подарують людям спокій, впевненість за своє життя та здоров’я. Для укладення контракту необхідно звернутися в приватну охоронну компанію.

У всі часи головна цінність – людське життя. Тому люди, які хочуть запобігти реальним або прогнозованим загрозам своєму життю, здоров’ю, захистити себе від посягань зловмисників, замислюються про те, щоб скористатися послугами кваліфікованих охоронців.

Професія охоронців і приватних охоронців зазвичай цікавить дві категорії громадян: заможних і можновладців. І для перших і для других на першому місці стоїть особиста безпека, безпека членів сім’ї, родичів. На другому місці переслідується недоторканність особистого простору, стабільність бізнесу, політичної, громадської діяльності.

Практика забезпечення безпеки має на увазі дві форми: персональна і особиста. Вони розрізняються джерелами розрахунку за надані послуги. Перша фінансується з бюджету корпорації, яка наймає охорону своєму цінному співробітникові. Зазвичай це топ менеджери, провідні програмісти, керівники першої ланки. Незалежно від їх бажання, цих персон охороняють як посадових осіб. Ця форма іменується advance security.

Друга форма називається personal protection. Особисту охорону для себе оплачує сам громадянин, який наймає приватних співробітників агентства. Клієнт укладає договір, де докладно прописані всі пункти співпраці. Агенти охороняють замовника від зазіхань на особистий простір, загрозу здоров’ю, життю, благополуччя громадянина і його сім’ї.

Охорона підприємств

Надійна, ефективна охорона необхідна для всіх бізнес напрямків. Зловмисники добре обізнані про рух грошових потоків, дні видачі заробітної плати, доставку готівки з банку на підприємство. З метою припинення нападів на інкасаторів, для створення безпечних умов зарядки банкоматів на прохідних заводів і фабрик, необхідна система цілодобових чергувань.

Найчастіше воєнізований загін створюється на найбільшому підприємстві. Керівник підбирається з числа відставних військових силових структур. Він є заступником генерального директора – директором з питань безпеки підприємства. Чисельність загону варіюється від 20 до 100 чоловік.

Люди інструктуються для несення вартової служби на прохідних, вишках по периметру території заводу, в цехах, підрозділах компанії. Служба здійснюється цілодобово і у вихідні дні. Головна установка – недопущення виносу, вивозу транспортом підприємства матеріальних цінностей і готової продукції, що випускається заводом.

Крім того, співробітники охорони здійснюють припинення проникнення на територію сторонніх осіб, виявляють спроби пронесення спиртного і прохід на роботу співробітників в нетверезому стані. При виявленні порушників, п’яних, дебоширів, на даних працівників накладається штраф і розглядається питання про звільнення з підприємства. Матеріали за кожен випадок особливо великого злодійства передаються органам слідства і прокуратури.

Територія заводів і фабрик оснащується відеоспостереженням по периметру, а також на вході в кожен цех і підрозділ компанії. Вся інформація з камер подається на центральний пульт охорони. Чергові по заводу цілодобово контролюють ситуацію навколо ввіреного їм підприємства. Якщо зловмисники роблять спроби несанкціонованого проникнення на територію, спрацьовують датчики і вмикається аварійна сигналізація.

Варіанти оповіщення можуть бути різними: вмикається звукова сирена, вночі спрацьовують світлові ефекти, запалюються прожектори. Керівникам підрозділів приходять SMS на мобільні телефони. На центральний пульт міської поліції надходить сигнал про проникнення сторонніх осіб на територію підприємства.

Висновок

Забезпечення безпеки людей, захист життя, здоров’я громадян, збереження державного і приватного майна – першорядне завдання кожної охоронної фірми. Багато профільних приватних охоронних структур заносять в договір із замовником навіть пункт про матеріальну відповідальність за майно клієнта. Значить, звертаючись в агентство по охороні, кожен громадянин може бути повністю впевненим у безпеці свого життя, здоров’я, збереження своїх матеріальних цінностей.





ІНШІ НОВИНИ