Електрошокери: види і особливості

Ніхто не застрахований від нападів хуліганів в темному провулку. Щоб зупинити злочинця від нападу на вас, можна використовувати електрошокери. Перевагою цієї зброї вважається нелетальний результат, так як електрошокер не може позбавити хулігана життя, і не завдає йому ніяких пошкоджень і травм. Однак такий пристрій діє з великою переконливістю і зупиняє нападника на певний час, якого вам вистачить для того, щоб сховатися від нього.

Купити шокер можна за посиланням https://teleskopu.com.ua/elektroshokery/elektroshoker-dubinka/, але основне завдання полягає в правильному виборі електричного шокера. На ринку пропонується безліч аналогічних пристроїв, які є підробками. Особливістю вибору є той фактор, що до придбання неможливо перевірити працездатність електрошокера. Тому, щоб не помилитися, і перед покупкою володіти елементарними знаннями про цей пристрій, слід ознайомитися з видами, пристроєм і принципом роботи електричних шокерів.

Різновиди шокерів

За зовнішнім виглядом електрошокери поділяються на:

  • Класичні, з прямокутним корпусом. Особливістю класичних моделей є зручність і простота використання, підвищена потужність.
  • Електрошокер-ліхтарик є універсальним захисним пристроєм, який чудово підійде тим, хто часто ходить вночі по вулицях.
  • Жіночий шокер має елегантний і компактний корпус. За допомогою цього пристрою жінка може впевнено захистити себе.
  • Шокер-кийок. Це потужний масивний пристрій, який можна використовувати в якості звичайного кийка або для захисту від супротивника за допомогою електричної дуги.
  • Масковані електричні шокери можуть повторювати вид стільникового телефону, пачки сигарет і інших звичних предметів. Основною перевагою цього виду шокерів є ефект несподіванки.

По відстані впливу:

  • З близької відстані. Багато електрошокерів вражають струмом тільки при зіткненні зі шкірою людини або її одягом.
  • Стріляючі шокери. Для чоловіка легкої ваги або тендітної жінки використовувати шокер з близької відстані буде складно. Існують моделі таких пристроїв, що діють дистанційно. Це не означає, що вони випускають розряд у вигляді довгої блискавки. Вони вміють стріляти гострими електродами, які здатні пробити одяг людини і зачепитися за нього. Електричний струм високої напруги подається по тонким провідникам, виконаним з міцного пружного дроту. Електричні шокери з електродами, які стріляють, можуть дістати людину на відстані 4,5 метра. Вистріливши, ви не будете беззбройним, так як електрошокер можна далі використовувати як звичайний шокер для близької відстані. Для пострілів шокери заздалегідь заряджають картриджем, які продаються в упаковках окремо.

За типом джерел живлення:

  • Акумуляторні електрошокери діють на акумуляторних батареях, І мають підвищену потужність. Ця перевага не має великого значення, так як будь-який електрошокер діє однаково від будь-якого джерела енергії. Їх перевагою є те, що не потрібно щоразу купувати батарейки, а можна всього лише заряджати акумулятори декілька разів на рік, в залежності від частоти використання. Виробляти заряд джерело струму має завчасно, так як від цього залежить ваша безпека і термін роботи акумуляторів. Недоліками є: постійна зарядка, яка вимагає 8 годин часу для повної зарядки, а також акумулятор з часом старіє і гірше тримає заряд. У невідповідний момент електрошокер може підвести вас через слабкий заряд. Періодичну перевірку працездатності шокера робити не вийде, тому що навряд чи ви знайдете для цієї перевірки бажаючих.
  • Електрошокери на батарейках не мають тих недоліків, які є у акумуляторних моделей. Найчастіше батарейки змінюють один раз на рік, в залежності від виконання і марки. Одного комплекту батарей в середньому достатньо для 20 трисекундних розрядів. Розряду тривалістю в 3 секунди вистачає для створення больового шоку нападаючому і обмеження його активності на певний час.

За виробником:

  • Вітчизняні.
  • Імпортні.

Незалежно від країни виготовлення електрошокери є гарантією вашої безпеки. Тому краще не купувати такий пристрій в незрозумілих і невідомих місцях. Рекомендується звертатися в спеціалізовані магазини з продажу зброї, де на вашу вимогу продавець покаже всі необхідні документи. Немає необхідності перераховувати назви фірм виробників електрошокерів, так як зараз їх існує багато.

Електрошокери по типу впливу поділяють в залежності від напруги і потужності на кілька видів:

  • Паралізатор. Такі пристрої мають потужність 2-3 вата і напругу 70-90 кВ. Це найбільш ефективний вид шокера для знерухомлення людини. Таких параметрів достатньо для нейтралізації хулігана до 50 хвилин. За цей час можна встигнути втекти і викликати поліцію. Корпус паралізатора металевий, але маса його не більше 300 грам. Металевий корпус має підвищену міцність, і при необхідності шокером легко відбитися від хулігана.
  • Дезорієнтатори. Такий захисний засіб виготовляють потужністю до 2 ват, напругою 45-70 кВ. Вони є універсальним видом шокерів. Дезорієнтатори можуть нейтралізувати нападника, якщо відбувається контакт з шкірою або легким одягом, а також дезорієнтують його. Такі моделі шокерів мають меншу масу і розміри, на відміну від паралізаторів.
  • Психологічні електрошокери виробляються потужністю 0,3-1 ват, напругою 20-45 кВ. Вони не можуть нейтралізувати зловмисника, а тільки лякають його. Їх використовують найчастіше для захисту від собак, так як тварини лякаються електричних розрядів, і не виносять озоновий запах, що виділяється при електророзряді. Згідно із законом дозволяється максимальна потужність електрошокера для звичайного носіння будь-яким громадянином не вище 3 ват.
  • Електрошокери кийки швидше відносяться не до оборонних засобів, а до зброї несмертельної дії. Вона застосовується співробітниками поліції, охоронцями, охоронцями, справляє високий вражаючий ефект, велику потужність, на відміну від інших розглянутих видів. Габарити і вага кийка не дають можливості застосовувати її в звичайному житті. Кийком можна завдавати сильних ударів. Він оснащений антизахватним пристроєм.

Перед покупкою варто запитати у продавця сертифікат якості. При носінні шокера цей сертифікат у вас повинен бути з собою, на випадок розмови з поліцією. Згідно із законом поліцейський повинен вилучити у власника електрошокер без відповідного сертифіката.

Часто в паспорті підробленого шокера вказана завищена потужність і напруга, що не відповідають дійсності. Слід знати, що допустима потужність не вище 3 ват, а напруга для цивільної моделі не більше 90 кіловольт. Якщо в документах вказані величини, що перевищують ці значення, то краще не купувати такий товар.

Наявність надійного запобіжника є важливим фактором, так як в стані афекту ваш шокер може бути застосований проти вас. Перед тим, як придбати електрошокер, слід вивчити всі його параметри, а також визначити цілі придбання, щоб цей пристрій підходив саме для вас.





ІНШІ НОВИНИ