Що таке апостиль і навіщо він потрібен

Апостиль являє собою печатку, що свідчить про справжність документа або довідки, а також підтверджує той факт, що папери отримані за всіма законами країни, яка його видавала. Апостилювання документів необхідне для того, щоб вони мали юридичну силу і були дійсними в країнах, які підписали Гаазьку конвенцію 1961 року. Апостиль може бути проставлений тільки в державі, яка видавала оригінал. Він має прямокутну форму, розмір 90 × 90 мм і містить відомості про країну видачі документа, дані про підписантів, місце, де проставляється апостиль, а також докладну інформацію про організацію (дата, реєстраційний номер, печатка і підпис особи, яка зробила апостиль).

Де і як проставляється апостиль?

Проставити апостиль на документи можна тільки в держорганах, що мають на це повноваження. Іншими словами, даний вид спрощеної легалізації проводиться відомством, в юрисдикції якого знаходиться видача конкретного документа. Якщо з’являється необхідність проставити штамп апостиль, людина може самостійно звернутися до відповідного органу або доручити це професіоналам – компаніям, що надають такі послуги, завітавши на сайт https://dvtext.com.ua/ru/apostil. Перший варіант, незважаючи на економію коштів, займе багато сил, часу і нервів. Доведеться самостійно збирати пакет документів, складати заяви встановленого зразка, відвідувати державні органи, стояти в чергах. При виборі другого варіанту Вам необхідно лише звернутися в одну з компаній, що надають посередницькі послуги такого характеру. Все інше зроблять за Вас фахівці.

Чому варто звертатися до фахівців за апостилюванням документів?

Довіривши проставлення апостиля професіоналам, Ви не тільки заощадите свій час і нерви, але також отримаєте очевидні переваги. Досвідчені фахівці правильно і грамотно складуть необхідні заяви і підготують повний пакет документів, що додаються. Вам не потрібно буде відпрошуватися з роботи, витрачати час на поїздку та проживання в столиці, записуватися на прийом до фахівців профільних відомств і відвідувати держустанови.

Якщо Вам потрібно проставити апостиль на документи про освіту, довідки про відсутність судимості або свідоцтво про шлюб, найкраще звернутися в профільну компанію. Комплексний підхід, професійний переклад, висока якість і доступні ціни сьогодні пропонують багато компаній. Також при необхідності можна замовити послугу проставлення апостиля в стислі терміни. При цьому вартість послуг компанії може виявитися меншою, ніж всі витрати, які Ви понесете, займаючись апостилюванням самостійно.





ІНШІ НОВИНИ