Особливості та переваги використання контейнерних АЗС

В даний час особливий інтерес викликають контейнерні АЗС (КАЗС). І це – не випадково. Більшість підприємств, що мають значний автопарк, хочуть створити власні відомчі АЗС. Контейнерна АЗС, яка складається з резервуара і паливороздавальної колонки, встановлюється в будь-якому місці, де є в цьому необхідність. Конструкція контейнерної АЗС дає можливість організувати власну АЗС і забезпечити паливом весь автомобільний транспорт цього підприємства. Можете більш детальніше прочитати про міні азс за посиланням.

Контейнер зберігання палива являє собою металеву конструкцію, що складається з декількох відсіків: відсік c паливороздавальними колонками, відсік з резервуаром зберігання палива, відсік з насосом. Технологічне обладнання розташовується, як правило, над резервуаром. У верхній частині контейнера розміщується приміщення для обслуговування цього обладнання. У деяких конструкціях технологічне обладнання розташовується збоку. Контейнерна АЗС може складатися з двох або більше контейнерів: контейнерів для зберігання та видачі палива та контейнера керування. Контейнер управління має ще назву «операторська». Контейнер управління може представляти не тільки робоче місце оператора, а й приміщення для відпочинку. Операторська має освітлення, обладнується електропроводкою. У ній же розміщуються пристрої управління.

Головна відмінність контейнерної АЗС від стаціонарної АЗС – це розміщення паливороздавальних колонок, резервуара і необхідного технологічного обладнання всередині двох або декількох контейнерів. Для установки контейнерної АЗС не треба оплачувати земляні роботи, будувати фундамент, монтувати злив аварійного палива.

Контейнерні АЗС значно спрощують постачання паливом автотранспорту при проведенні сезонних робіт, наприклад – сільськогосподарських. Широко використовуються КАЗС для організації тимчасових робіт, наприклад – будівельних, дорожніх або геологорозвідувальних. Контейнерні АЗС можна використовувати в якості резервного сховища палива. Наприклад, для дизель-генераторних установок. Це зручно в разі аварійного відключення електроенергії при проведенні планових робіт або ремонту електромережі.

Контейнерну АЗС можна дуже швидко доставити до потрібного об’єкту звичайним транспортом, завдяки модульній конструкції і зручним для транспортування габаритам.

Контейнерні АЗС мають дуже велику ступінь заводської готовності. На об’єкт КАЗС поставляється у вигляді декількох готових функціональних блоків. Це дозволяє в найкоротші терміни зібрати і налаштувати роботу АЗС.

Температурний режим експлуатації контейнерних АЗС вище, ніж у звичайних стаціонарних АЗС завдяки наявності системи підігріву палива.

На контейнерному АЗС легко можна встановити термінал з програмою безоператорного обслуговування. Це значно знизить витрати на обслуговування АЗС, а також дасть можливість видачі палива в віддалених від населених пунктів місцях.





ІНШІ НОВИНИ