Вибираємо крісло-мішок: на що звернути особливу увагу

Сучасних моделей крісел величезна кількість, є моделі різного дизайну, розцінок і відтінків, але все більшою популярністю користуються крісла-мішки. Як вибрати хорошу модель крісла і на що потрібно звертати увагу щоб купити крісло мішок далі спробуємо розібратися в деталях.

Основні фактори, які необхідно враховувати при покупці

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж вибрати собі відповідне крісло, але насправді все трохи складніше. Щоб крісло груша було комфортним, вписувалося в інтер’єр і радувало око не один десяток років потрібно враховувати кожну деталь:

Розцінки

Скільки існує різноманітних моделей і виробників меблів, стільки і різних цін на неї, але ціна повинна бути чимось обгрунтована, інакше це просто гроші на вітер. Які бувають крісла мішки по цінових категоріях і що повинно входити в їх вартість розглянемо нижче.

Крісло-мішок преміум класу.

Елітні крісла мішки роблять з дорогих матеріалів. Іноді виробники самі виготовляють чохли для крісел. Для деяких елітних моделей чохли привозять в готовому вигляді з-за кордону, виготовляють чохли з дорогих, натуральних матеріалів вищої якості.

Ще однією відмінною особливістю елітних крісел є їх наповнювач, він в більшості випадків робиться з дрібних гранул полістиролу, і в елітних кріслах, чим менше ці гранули, тим вище вартість готового виробу. Також при покупці дорогого, елітного крісла, продавець повинен надавати гарантії і додаткове обслуговування крісел, реставрацію. В іншому випадку якщо крісло не має перерахованих вище особливостей і гарантії, переплачувати за нього немає сенсу.

Бюджетні крісла-мішки.

У виробництві бюджетних крісел застосовують найдешевші матеріали як для оббивки, так і для наповнювача. Немає ніяких гарантій, що таке крісло повністю екологічно чисте, так само як і немає гарантій, що прослужить воно довго.

Матеріали для чохлів

Перед тим як купувати крісло мішок потрібно звернути увагу і на матеріали, з яких виготовлені чохли. Для кожного окремого випадку є свій відповідний матеріал. Найкращим матеріалом для чохлів вважається Оксфорд, є різні відтінки, матеріал досить міцний і легко очищається від забруднень.

Дуже важливо, щоб на кріслі був внутрішній чохол, тому як при необхідності прання, знявши верхній чохол весь вміст не буде розсипатися по сторонах.

Розміри блискавок

Блискавка на чохлі повинні бути не менше 1 метра, інакше знімати чохол буде дуже незручно, потрібно буде висипати наповнювач до тих пір, поки не знімеш чохол, при такій експлуатації він рано чи пізно порветься. Також можна з легкістю додавати наповнювач, коли він почне осідати.

Конструкція крісла

На кріслі обов’язково повинна бути ручка, щоб його можна було з легкістю переносити в потрібне місце.

Матеріал для наповнювача

Тільки гранули полістиролу повинні використовуватися в якості наповнювача для крісел-мішків.

Габарити крісла

Модель повинна повністю відповідати вимогам її експлуатації, є різні моделі як для дітей, так і для дорослих, вибір залежить від конкретної ситуації.

Купуючи крісло-мішок у його комплект повинен входити додатковий ремкомплект наповнювача, це обов’язкова умова.

Дотримуючись перерахованих вище рекомендацій можна з легкістю придбати відповідну модель крісла-мішка, яка не тільки буде зручною, але і стане прикрасою будь-якого інтер’єру.





ІНШІ НОВИНИ