Тонкощі вибору швейцарських годинників оригінального виробництва

Протягом декількох століть швейцарський годинник незалежно від назви бренду є символом точності, якості і престижу. У всьому світі годинники швейцарського виробництва вважаються важливою складовою частиною іміджу, яка підкреслює високий соціальний статус їх власників. Господар такого годинника може бути впевнений в їх практичності, точності і довговічності механізмів. Однак все це відноситься лише до оригінальної продукції швейцарських годинникових компаній, придбати яку можна за посиланням https://chrono1010.com/ru.

Дешеві імітації і дорогі підробки можуть не тільки викликати почуття розчарування від даремно витрачених грошей, але і завдати серйозної шкоди репутації власникові таких виробів. Убезпечити себе від придбання такої продукції можна за допомогою певних рекомендацій і порад щодо вибору швейцарських годинників оригінального виробництва.

Відмінності оригіналу від імітацій та підробок

Сучасний світовий ринок наповнений годинниками, в основному східного походження, що імітують продукцію знаменитих швейцарських марок. За своїм виглядом вони мало чим відрізняються від оригіналів і можуть бути відносно непоганої якості. Однак швейцарським годинником вони точно не є, і немає жодних гарантій в довговічності їх роботи. Придбати такі вироби можна навіть в спеціалізованому магазині.

Існує ряд ознак, що підтверджують справжність швейцарських годинників, на які необхідно звернути увагу при їх купівлі:

  • До швейцарських годинників відносяться лише ті вироби, більше половини деталей механізму яких виготовлені в Швейцарії.
  • Збірка годинника також повинна бути проведена в Швейцарії.
  • У маркуванні оригінальних швейцарських годинників використовуються написи Swiss made або просто Swiss, а також Geneva або Geneve.
  • Для позначення продукції, зібраної з швейцарських деталей і механізмів, але в інших країнах за відповідною ліцензією, використовується маркування Swiss parts.
  • Імітації та підробки швейцарських годинників можуть містити такі написи, як Quartz, Movement, Mov’t в поєднанні зі Swiss.
  • Вартість справжніх годинників, виготовлених в Швейцарії, зазвичай не нижче $ 200. Винятком можуть бути дешеві марки дитячих навчальних годинників Flik Flak, а також деякі моделі компанії Swatch, розраховані на споживачів з невисоким рівнем достатку.
  • Більшість моделей справжніх швейцарських годинників продається в оригінальній пакувальній коробці і в обов’язковому порядку супроводжуються певним набором документів – інструкцією, гарантійним талоном або пластиковою карткою, сертифікатом, технічним паспортом або фірмовим жетоном.

Важливо! Купувати швейцарський годинник рекомендується в фірмовому магазині конкретного виробника. Купівля виробів навіть в спеціалізованому магазині під вивіскою “Годинник зі Швейцарії” не є надійною гарантією, яка захистить вас від ризику придбання імітацій і підробок.

Вибір моделей годинників по їх характеристикам

Швейцарські годинники славляться багатством вибору моделей різного дизайну і з набором різноманітних функцій. Вибір швейцарського годинника для певних цілей – подарунка, іміджу, активного способу життя, залежить від різних характеристик, яким необхідно приділити увагу:

  • форма, розмір і дизайн циферблату;
  • матеріал виготовлення корпусу, скла, ремінця або браслета;
  • наявність таких функцій як автозаведення, будильник, хронограф, час різних часових поясів, підвищена точність ходу;
  • тип пристрою – кварцовий або механічний;
  • ступінь водостійкості і удароміцності.

Порада! Підібрати потрібний виріб можна за допомогою спеціалізованих європейських журналів Chronos або Uhren Magazin, в яких публікується і регулярно оновлюється докладна інформація про традиційні марки і новинки, результати їх тестування, різні рейтинги виробників.





ІНШІ НОВИНИ