Дійсно кінець: вчені пророкують масштабну катастрофу для людства

У найближчі роки наша планета зіткнеться з небаченими раніше потужними зливами і повенями. Про це свідчать дослідження китайських вчених.

Планета постраждає від потужних стихій через різке зростання середніх температур. Це стане основоположною причиною появи найпотужніших злив, яких Земля давно не знала. В результаті людство чекає цілий ряд руйнівних повеней.

Дослідники з китайського університету Ухань проаналізували дані з метеорологічних станцій в різних куточках світу за останні п’ятдесят років. Вони прийшли до висновку, що планета знаходиться на порозі масштабних катастроф. Через глобальне потепління практично у всіх регіонах Землі люди зіткнуться з затяжними дощами і потопами. Причому катастрофа може початися вже в найближчі роки.

Повені, схожі на ті, від яких недавно потерпала Італія, будуть відбуватися по всій Землі. Вчені готують точні прогнози, на підставі яких можна буде підготуватися до захисту від руйнівних природних явищ. На появу злив вплине не тільки глобальне потепління, а й такі антропогенні фактори, як вирубка лісів і зміни в характері використання земельних ресурсів.

Найбільш руйнівні наслідки чекають Північну Америку, Канаду, Північну і Західну Європу, а також південні провінції Китаю.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ