У центрі Києва виявили стародавній скарб

Під час розкопок на Володимирській гірці в Києві, по сусідству з пам’ятником князю Володимиру Хрестителю, археологи виявили старовинні предмети. Розкопки розгорнули в середині листопада, незважаючи на те, що вже завершився польовий сезон. Це було пов’язано з початком будівництва велосипедно-пішохідного моста над Володимирським узвозом, який з’єднає Володимирську гірку і парк. Вчені вирили п’ять дослідницьких шурфів.

“Ми знайшли старовинні предмети, найбільш раннім з яких вже більше 1000 років”, – заявив “Фактам” заступник начальника архітектурно-археологічної експедиції Інституту археології Національної АН України В’ячеслав Баранов.

“Виявлено предмети, що датуються Х – XVIII століттями. Але все це фрагменти кераміки. Розкопки показали, що жител в тому місці в колишні століття не було. Биту кераміку змивало опадами з Михайлівського Золотоверхого монастиря. Ці дослідження підтвердили версію про те, що алею, на якій знаходиться пам’ятник князю Володимиру і біля якої зараз ведеться будівництво моста, проклали в кінці XIX століття. Грунт туди завозили з району нинішньої вулиці Банкової. Ми продовжуємо наглядати над будівельними роботами, які ведуть мостовики”, – зазначив археолог.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ