Прорив у науці: вчений знайшов таємну гробницю

Американський дослідник заявив, що знайшов приховану від багатьох гробницю Нефертіті.

Так, археолог знайшов таємні кімнати в могилі фараона Тутанхамона. Він зробив висновок, що дві кімнати-прибудови цілком можливо є гробницею Нефертіті. Є версія, що красуня з давнього Єгипту є матір’ю фараона.

Але за іншою версією це все не так і у Нефертіті були лише доньки, але не було сина. При цьому уряд Єгипту заявив, що жодних серйозних прибудов там немає. Дані перевірили владні структури Єгипту, але так і нічого не знайшли.

Фараон Тутанхамон правив в Стародавньому Єгипті приблизно в 1332-1323 роках до нашої ери. Він зійшов на престол у віці 10 років, а помер в 19. Гробниця Тутанхамона була виявлена ​​в 1922 році. У ній були знайдені саркофаг з муміфікованим тілом фараона, а також численні прикраси.

Довгий час вважалося, що його гробниця була «проклятою», активно поширювалися чутки, що дослідники, які відкрили місце поховання,загинули при загадкових обставинах. Однак всі «факти», які нібито свідчать на користь прокляття, були підігнані заради газетної сенсації, і більшість учасників розкопок дожили до похилого віку.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ