Знайдено сліди жорстокої страти в стародавній в’язниці

Американські антропологи проаналізували скелет чоловіка, який загинув близько двох тисяч років тому, і з’ясували, що він був убитий катом, який встромив в його груди спис з величезною силою.

Археологи виявили останки в 2002 році при розкопці стародавнього некрополя на Тасосі – острові в північній частині Егейського моря. Дослідники знайшли кістки 57 осіб, в тому числі чоловіка з ідеально круглої дірою в грудині. Анатомічний аналіз показав, що це був високий і м’язистий чоловік, який загинув у віці 50 років. На думку дослідників, він займався спортом. Однак у нього були також виявлені ознаки запалення суглобів, характерні для остеоартриту і спондилоартриту.

Результати дослідження показали, що спис не було кинуто з відстані, оскільки через параболічну траєкторію залишені отвори не були круглими. Характер поранення вказував на те, що людина також залишалася нерухомою під час удару, тобто, швидше за все, він був пов’язаний. Сила удару перевищувала 2200 ньютонів, і смерть від зупинки серця настала протягом однієї хвилини. Поганий стан зубів свідчив про те, що чоловік тривалий час перебував в ув’язненні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ