Вчені: через 150 мільярдів років на небі зникнуть всі зірки

Якщо майбутнє людини доволі туманне і залежить від величезної кількості чинників, то із Всесвітом в рази простіше: закони фізики будуть актуальними завжди, тому можна скласти певний прогноз. Так, згідно з даними вчених, через 150 млрд років небо не буде прикрашене зірками. За такий тривалий період деякі з них просто згаснуть (помруть природною смертю), а світло інших просто не зможе дійти до Землі та інших тіл Сонячної системи.

Суть полягає в розширенні Всесвіту. Цей процес давно науково доведений експертом Хабблом. Зараз простір розширюється з великою швидкістю, яка з часом буде тільки зростати. Колись швидкість перевищить світлову (так, швидкість світла – не гранична для простору, вона пікова тільки для частинок). Таким чином, всі об’єкти будуть переміщатися разом простором, що розширюється, а їх світло просто не буде досягати планет і інших тіл, так як його швидкість буде малою.

Сонце не полетить від нас, проте згасне, тому що ця зірка теж має «термін життя». Смерть настане після припинення ядерних реакцій. Згодом світило перетвориться в чорного карлика з нульовою або навіть мінусовою температурою поверхні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ