НАСА: Землю вразять спалахи, температура яких сягатиме 1 500 000 градусів за Цельсієм

Вчені: на Сонці стався найпотужніший за три роки спалах

Вчені з НАСА говорять про те, що в найближче десятиліття сонячної активності, коли Сонце буде перебувати в «самому слабкому» періоді за останні 200 років, будуть виникати спалахи неймовірної сили, повідомляє портал www.planetanovosti.com.

Космічний експерт Юха-Пекка Лунтама впевнений в тому, що весь світ буде вражений спалахами, температура яких може досягати півтора мільйона градусів за Цельсієм.

Сонячними спалахами називаються спалахи випромінювання, які виробляє Сонце. Їх тривалість може становити кілька хвилин або ж кілька годин. Досить часто причиною стають плями, які виникають на поверхні Світила – більш прохолодні області, що виникають в результаті коливань магнітного поля.

За підрахунками вченого, Сонце зараз дуже близько до свого наступного циклу – найбільш слабкого за останні двісті років. Цей цикл почнеться приблизно в 2020 році, в 2025 році очікується сонячний максимум, під час якого і можуть виникати найсильніші спалахи, які будуть викидатися в космос. Вони дуже небезпечні для людства яке не готове до настільки сильного впливу з космосу.

Остання сонячна буря була зафіксована в 1859 році. Якщо трапиться ще одна буря з такою ж силою, то це може стати причиною руйнування сучасного суспільства, яке дуже сильно залежить від технологій.

Наслідки бурі можуть спостерігатися протягом кількох років, адже потрібен час, щоб відновити всі пошкоджені інфраструктури.





ІНШІ НОВИНИ