Отруєння туристів на перевалі Дятлова

Дослідники знаходять все більше нових деталей в загибелі туристів при дивних обставинах на перевалі Дятлова. На цей раз з’явилася інформація 60-річної давності про те, що на деяких загиблих були знайдені сліди хімікатів. Зокрема йдеться про сліди метилфосфоновой кислоти, яка може застосовуватися у виробництві хімічної зброї і не має поширення в побутових умовах, а тим більше в 50-х роках.

Про це стало відомо завдяки проведеним розслідування відомої групи Ракітіна, якій вдалося знайти рідкісні документи розслідування. Як повідомляють вчені, в результаті копітких пошуків були знайдені нові документи, згідно з якими частина матеріалу тіл убитих досліджували не тільки на наявність радіації, але і хімічних речовин зокрема отруйної дії. І як виявилося на кількох загиблих були знайдені сліди таких речовин. Проте пізніше отримані матеріали виключили з ув’язнення слідства.

Певно, як вважає Олексій Ракітін, частина туристів постраждала в ту злощасну ніч від невідомих хімічних речовин, що могло стати однією з причин смерті групи Дятлова. Туристи, які зазнали впливу наприклад отруйних речовин, могли втратити орієнтацію в просторі або короткочасно свідомість, що в подальшому могло призвести до замерзання на сильному морозі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ