В Тихому океані знайшли уламки затонулого в 1958 році підводного човна США

Дайвери виявили в Тихому океані уламки американського підводного човна, що затонув понад півстоліття тому. Субмарина лежала на глибині більше трьох кілометрів біля узбережжя острова Оаху, повідомляє The Daily Mail.

Судно під назвою Stickleback зазнало аварії в мирний час – 28 травня 1958 року. Воно брало участь у навчаннях в 30 кілометрах від острова.

Під час одного з маневрів підводний човен втратив потужність і став опускатися на дно. Екіпаж зробив все можливе, щоб врятувати його від водної могили, і майже досяг успіху. Stickleback став поступово підніматися, але у самої поверхні врізався в ескортний есмінець USS Silverstein, що і вирішило його долю.

На щастя, в результаті цього інциденту ніхто не загинув. Згодом човен спробували підняти, але оскільки його відсіки заповнила вода, це виявилося неможливим. Тому його залишили лежати на дні на 60 з гаком років.

Архівні документи свідчать, що субмарина досягала 94 метрів в довжину і могла розвивати швидкість 20 вузлів на поверхні і 8 – при зануренні. Вона була оснащена 10 торпедними апаратами.

Судно ввели в експлуатацію 29 березня 1945 роки участі в боях Другої світової війни. Його задіяли в декількох військових конфліктах, а 9 вересня 1951 року «відправили у відставку», перетворивши в навчальний корабель.

Затонулий остов виявили учасники проекту Lost 52, який займається пошуком втрачених кораблів і підводних човнів часів Другої світової.





ІНШІ НОВИНИ