У стародавньому некрополі Йорданії знайшли фігурки невідомих істот

Археологи виявили в Йорданії стародавні поховання, в яких лежали фігурки невпізнаних істот. Вік артефактів становить близько 10 тисяч років, повідомляє Antiquity.

Розкопки проводилися в некрополі долини річки Зарка. Історики звернули увагу, що серед знахідок трапляються предмети, схожі на крем’яні знаряддя. Але такі інструменти ніколи не клали в могили до покійних.

Фахівці припустили, що артефакти мають якийсь ритуальний сенс. Вони вивчили їх більш ретельно і виявили, що це фігури, схожі на людські. Так, виїмка у верхній частині могла позначати шию, в середині – талію. Але при цьому всі вони відрізнялися одна від одної за формами і розміром.

Який зміст вкладали древні скульптори в ці твори, залишається невідомим. З теорії, це фігурки божеств – відомі європейські «Венери» віком у кілька тисяч років.

Інше припущення свідчить, що це магічні амулети. Деякі дослідники навіть висловили припущення, що фігурки могли бути дитячими іграшками.

Але очевидно, що у племен, що жили 10 тисяч років тому і тільки перейшли від кочівництва до осілого способу життя, змінилося мислення. Так, виникли певні вірування, пов’язані з загробним життям, і похоронні обряди.





ІНШІ НОВИНИ