На території Британії виявлено рідкісний метеорит

Кілька днів тому в небі над Британією і над Північною Європою очевидці спостерігали за польотом рідкого метеорита. Пізніше вчені виявили шматок цього метеорита в Глостерширі. Вони розповіли, що виявлений шматок важить близько 300 г. Також поруч з ним були виявлені дрібні частинки.

Знайти шматки метеорита вдалося за допомогою реконструкції траєкторії польоту об’єкта. Вчені розповіли, що 28 лютого, в неділю, близько 10 години вечора за британським часом очевидці бачили політ метеорита, який також супроводжувався сильним шумом.

«Чорний шматок породи, вуглецевий хондрит, ніколи раніше не зустрічався в Великобританії, вдарився об під’їзну дорогу в місті Вінчкомб в Котсуолдс», – розповіли співробітники Музею природної історії Лондона. Вони підкреслили, що їм пощастило знайти цей метеорит, який буде ретельно вивчений.

Справа в тому, що чим раніше вчені знаходять шматки метеоритів, що впали, тим більше шансів повністю вивчити їх структуру, оскільки через деякий час на такі об’єкти починають діяти хімічні склади нашої планети. Вчені додали, що більшу частину часу метеор провів між Марсом і Юпітером, після чого врізався в атмосферу Землі.





ІНШІ НОВИНИ