Вчені зробили сенсаційну заяву про кенгуру

Група дослідників з різних країн опублікувала доповідь, в якій пояснила, як виглядали кенгуру, що жили в Австралії приблизно 40000 років тому. Спосіб життя і зовнішність цих незвичайних тварин вчені відновили завдяки несподіваній знахідці.

Вони виявили останки самця і самки кенгуру на південному заході Австралії. Після тривалого вивчення скам’янілостей дослідники встановили, що в давнину половину свого життя кенгуру проводили на деревах, що в принципі практично неможливо, враховуючи важку масу цієї тварини.

«Ми визначили, що останки тварин, вимерлих близько 40 тисяч років тому, можуть належати виду Wallabia kitcheneri. Це рід австралійських сумчастих сімейства кенгурових. Вперше цей вид був описаний в 1989 році за знайденими останками черепа і зубах. Під час нових розкопок вдалося знайти два практично повних скелета», – розповіли вчені.

Крім того, вони підкреслили, що в давнину у кенгуру були дуже довгі пальці на задніх і передніх лапах, а також величезні вигнуті кігті. Завдяки таким кінцівкам тварини чіплялися за стовбури дерев і лізли вгору. Крім того, дослідники визначили, що на передніх лапах у древніх кенгуру також були потужні м’язи, що дозволяють утримувати велику вагу. Фахівці не виключили, що стародавні сумчасті були набагато більші за сучасних.





ІНШІ НОВИНИ