Вчені зробили дивне відкриття, яке стосується стародавніх людей

Група дослідників надала докази того, що предки сучасної людини стали прямоходящими коли мешкали на деревах. Такі дані вчені отримали після аналізу найповнішого скелета раннього предка людини.

Першими кістками скелета віком 3,67 мільйона років особини StW 573, яку ще називають Літтл Фут, були 12 кісток стопи і фрагменти кістки ноги. Скелет Літтл Фута – перший зі знайдених, у якого ідеально збереглися кінцівки. Відзначається, що більше 90% цього скелета належать представниці австралопітеків.

“У цього гомініда, першого з усіх виявлених, нижні кінцівки були довші за верхні, як у нас. Це важлива знахідка, так як у трохи більш ранніх гомінідів – ардіпітеків, що передували австралопітекам – руки були довші за ноги, як у вищих приматів, наприклад горил. Це значить, що вона багато пересувалася на двох кінцівках , – сказав один з учених, які проводили дослідження.

Він додав, що через те, що руки Літтл Фута були коротшими, ніж у сучасних людей, особина не могла легко переносити предмети, проте могла легше лазити по деревах.

Раніше вчені з Університету Нью-Йорка заявили про те, що предки людини почали ходити на двох ногах ще чотири мільйони років тому, тобто, набагато раніше загальноприйнятого уявлення про еволюцію.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ