Науковці розкрили таємницю відомої картини Леонардо да Вінчі

Відомий середньовічний вчений Леонардо да Вінчі передбачав кінець світу.

Сабріна Сфорца Галіція – відома в наукових колах дослідниця з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі зробила дивовижне відкриття, попрацювавши кілька років в архівах Ватикану.

Виявилося, що знаменитий Леонардо да Вінчі передбачив дату кінця світу в точності до конкретного дня: невідворотне почнеться двадцять першого березня 4006-го року, а вже першого листопада того ж року позначено як кінець усього сущого.

Такий висновок італійка зробила на основі зашифрованих в картині «Таємна вечеря» символів і знаків. Зокрема, да Вінчі додав елементи символізму в двадцять чотири літери латинського алфавіту, які використав для позначення 24 годин. Крім цього, Леонардо неодноразово використовував цифру «3»: 3 вікна, 3 групи апостолів і так далі.

Ці та багато інших знаків допомогли науковцю «прочитати» математичний шифр да Вінчі, який виявився страшним пророцтвом. Цікаво, що Сабріна Сфорца досліджувала не саму фреску з монастиря Санта-Марія делле Граціє в Мілані, а її копію, зроблену у вигляді гобелена на замовлення французького короля Людовика XII (1498-1515).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ