Вчені знайшли найдавнішу піраміду, заховану під землею

Храмовий комплекс Гунунг Каві, розташований в 25 км від балійського міста Убуд, був виявлений в 1920 році невідомим голландським археологом. Його вважають найбільшим мегалітичним пам’ятником у всій Південно-Східній Азії, і вчені до цих пір намагаються розгадати його таємниці. Минулого тижня дослідники висунули думку, що цей комплекс є не тільки печерним храмом, а й місцем розташування найдавнішої піраміди. На їхню думку, під храмом можуть бути таємні ходи глибиною до 15 метрів.

З цим припущенням виступили індонезійські вчені під час конференції AGU 2018 у Вашингтоні, округ Колумбія. На їхню думку, нині приховані споруди можуть бути побудовані більше 10 000 років тому. Сам храм розташований в долині річки Пакрісан – щоб спуститися до нього, потрібно подолати близько 300 сходинок.

Наші дослідження доводять, що конструкція охоплює не тільки верхню частину, а й схили, що займають площу не менше 15 гектарів.

Провівши археологічні розкопки з використанням георадара і сейсмічного томографа, команда знайшла ознаки того, що Гунунг Паданг – це структура з декількох шарів, побудованих в різні історичні періоди. Верхній шар віком 3500 років складається з кам’яних колон і стін. Другий шар, який раніше вважався природною гірською породою, був утворений 8000 років тому з стовпчастих порід. Третій шар, утворений 9500-28000 років тому, простягається на глибину до 15 метрів і має великі порожнини і камери, вирізані древніми людьми.

Геофізик Денні Хілман вважає, що древня піраміда була побудована в релігійних цілях. Результати дослідження поки не підтверджені, але згодом вони можуть перевернути уявлення про те, на що були здатні доісторичні спільноти.

Люди думають, що доісторичне століття було примітивним, але цей пам’ятник доводить, що це хибна думка.

Також є ймовірність, що припущення дослідників будуть відхилені. Справа в тому, що деякі археологи і скептики відкрито критикували методи роботи команди.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ