На орбіті Землі помітили невідомий об’єкт з аномальною траєкторією

На орбіті Землі помітили непізнаний об’єкт, що пересувається по досить незвичайною траєкторією.

Астрономи відзначили, що він періодично то наближається до планети на відстань близько 600 км, то віддаляється на більш ніж 538 000 км (це в 1,4 рази перевищує проміжок між Землею і Місяцем), повідомляє Live Science.

Зовні об’єкт нагадує порожній мішок для сміття. Він досить великий, щоб його можна було помітити (кілька метрів в ширину), але при цьому легкий (менше кілограма).

Вчені навіть дали йому власне ім’я – A10bMLz. За їхніми словами, тіло не становить ніякої небезпеки, але поводиться нетипово.

Найімовірніше, це шматок металевої фольги, який відірвався під час запуску ракети. Космічне сміття присутнє навколо нашої планети в великій кількості, але раніше жодного разу не відлітало на таку велику відстань.

Втім, орбіта A10bMLz навряд чи буде постійною. Оскільки він практично нічого не важить, сонячні фотони будуть штовхати його вперед. Не виключено, що незабаром він повернеться в атмосферу і згорить в ній.

За даними NASA, поблизу Землі циркулює близько 500 000 різних уламків, з них 50 000 знаходяться під наглядом. Приблизно 200-400 частинок щорічно падає в атмосферу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ