Епідемії і війни: з’явився прогноз Хокінга про майбутнє людства

Відомий вчений і геніальний фізик Стівен Хокінг дав перед смертю певні прогнози для людства.

Він був переконаний, що людям не вдасться зберегти свою популяцію в такому вигляді, як вона існує зараз. Саме тому він спрогнозував від чого, швидше за все, загине людство.

«Вважаю, наступне тисячоліття людство не переживе, якщо так і не придумає, як покинути рідну планету», – говорив Хокінг.

Серед ймовірних причин загибелі людства він назвав: вплив генетично створеного вірусу або масштабну ядерну війну.

Прогнози Хокінг робив регулярно протягом останніх років, пророкуючи, що вони збудуться протягом тисячоліття.

Глобальне потепління

Хокінг говорив, що крім вірусу і ядерної війни, загрозу людству несе глобальне потепління, яке зробить життя на Землі нестерпним.

За прогнозом вченого, Земля може повторити долю Венери, якщо проблема парникового ефекту не буде вирішена. Згідно з дослідженнями NASA, чотири мільярди років тому Венера нагадувала Землю – ймовірно, на ній була вода, рослинність, а температури на планеті відповідали нинішнім земним. Однак скупчення парникових газів в атмосфері нагріло Венеру до 460 градусів за Цельсієм.

Штучний інтелект

Відомий вчений переконаний, що один з варіантів Апокаліпсису пов’язаний зі спробами людини створити штучний інтелект.

«Штучний інтелект комп’ютерів обжене інтелект людський вже в найближчі 100 років, і коли це станеться, потрібно переконатися в тому, що цілі комп’ютера і людини будуть збігатися, а не йти врозріз один одному», – говорив Стівен Хокінг.

Може початися справжня війна, як у фільмі про Термінатора. Однак Хокінг упевнений, що подорожі в часі неможливі, так що T-1000 з рідкого металу до нас навряд чи перенесеться. Закінчитися же все може справжньою «Матрицею», де перемогли машини.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ