В Африці знайшли стародавнє місто-привид

На території природного заповідника Суйкербосранд в ПАР виявили сліди міського поселення, зруйнованого кілька століть назад.

Щоб відновити місце розташування будівель, вчені скористалися лідаром – установкою, створеною для вивчення віддалених об’єктів, повідомляє Africa News.

Пристрій надсилає не радіохвилі, як звичайний радар, а світлові промені, які відбиваються від мети і повертаються. Він дуже популярний серед археологів.

Представники Вітватерсрандського університету змогли встановити, що в місті під назвою Квененг знаходилося 800 будинків, в яких проживали не менше 10 000 людей. Загальна площа поселення становила 20 квадратних кілометрів.

Його центр мав площу в 10 000 кв.м, та був обгороджений масивними блоками. Можливо, там тримали тисячі голів худоби.

Також археологи побачили кілька кам’яних стін, що розташовані паралельно одна одній.

Історики вважають, що в XV-XIX століттях Квененг був багатолюдним і процвітаючим містом. Але після громадянських заворушень, як і багато інших південноафриканських міст, прийшов в занепад і незабаром повністю спорожнів.

Подібні знахідки дуже важливі, особливо з урахуванням того факту, що Доколоніальна історія Південної Африки не має письмових свідчень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ