Біля найдавнішої піраміди Єгипту знайшли загадкове поховання

Єгипетські археологи, вивчаючи руїни піраміди в 100 кілометрах від Каїра, виявили дивне поховання.

У похоронній камері знаходилися останки дівчинки 12-13 років, яка сиділа біля стіни навкарачки, повідомляє Live Science.

Вченим поки не вдалося встановити дату смерті дитини, але сама гробниця дуже давня. Вона відноситься до кінця третьої династії, і їй приблизно 4600 років.

Піраміда в Медумі, де тривають розкопки, збереглася не дуже добре – з семи її ступенів вціліли лише три.

Вважається, що її почали зводити при останньому фараоні III династії Хуни, а завершував роботи вже родоначальник IV династії Снофру.

Особливу увагу дослідників привертають поховання – так, раніше їм вдалося виявити могилу старшого сина Снофру, принца на ім’я Нефермаата.

Відзначимо, що після смерті Снофру престол дістався фараону Хуфу, більш відомому як Хеопс. Він вважається будівельником Великої піраміди в Гізі.

Ким була знайдена археологами дівчинка, невідомо. Також навряд чи вдасться встановити, за яких обставин вона померла. Поруч з нею не виявили ні інших тіл, ні будь-якого похоронного приладдя.

Неподалік лежали дві голови тварин (биків або буйволів) і стародавні керамічні посудини. Також вчені розкопали частину цегляної стіни, яка, ймовірно, колись оточувала кладовище.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ