Вчені розповіли, чому мовчать інопланетяни

Австралійські вчені заявили, що з’ясували причину, через яку мовчать потенційні мешканці інших планет. Висновки своєї теорії вони опублікували у виданні Astrobiology.

Палеонтологи переконані, що факти існування складних форм життя, включаючи розумну, в інших сонячних системах і найближчих планетах дуже рідкісні. Причиною цього є те, що в разі виникнення якоїсь форми життя на якійсь із екзопланет, їй не вистачить часу, щоб перерости в складну форму, і вона загине. Так як у інших небесних тіл немає можливості підтримувати адекватні для продовження життя умови, як у Землі, представники інопланетної фауни вимруть раніше, ніж навчаться «говорити» з іншими формами життя на великих відстанях в масштабах Всесвіту.

Чотири мільярди років тому на Землі, Венері і Марсі були приблизно однакові умови, проте життя змогло еволюціонувати лише на Землі – частково тому, що на Червоній планеті було занадто холодно, а на Венері надто жарко для того, щоб молоде життя змогла проіснувати достатній для еволюції час.

Вчені припускають, що якщо людство зможе освоювати сусідні планети, то безсумнівно виявить на них залишки існування різних форм життя, але всі вони будуть дуже простими і нездатними дати нам про себе знати.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ