Вчені розповіли про те, як зародилося життя на Землі

Американські вчені відтворили в лабораторних умовах зародження життя на Землі. Експеримент показав, що це сталося на дні океану, біля підводних вулканів або гарячих джерел, повідомляє Proceedings of the National Academy of Sciences .

Вважається, що найперші живі організми утворилися на нашій планеті в архейську еру. Але де, коли і чому це сталося – залишається однією з головних загадок науки.

Автори нового дослідження вирішили знайти відповідь на це питання. Вони зібрали зразки порід, аналогічні тим, що зустрічаються в найдавніших відкладеннях, і помістили їх в розчин з найпростішими молекулами: метиловим спиртом, аміаком, вуглекислотою і різними солями.

Отриману суміш помістили в герметичну колбу і, щоб імітувати підводний гейзер, створили всередині джерело тепла.

Виявилося, що всередині колби утворилася м’яке лужне середовище. При нагріванні до +70 градусів Цельсія починали формуватися амінокислоти і «фруктові» кислоти, які є вкрай важливими для синтезу органічних молекул.

Вчені відзначили, що такі ж процеси можуть відбуватися не тільки на Землі, але і на інших об’єктах Сонячної системи, наприклад, на супутнику Юпітера Європі або супутнику Сатурна Енцеладі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ