Вчені знайшли загублене місто в Африці, яке може змінити історію цілого континенту

Подія трапилася в заповіднику Суйкербосран. Він був зруйнований приблизно в дев’ятнадцятому столітті, а з’явився приблизно в п’ятнадцятому.

Вчені працюють над відновленням розташування споруд. У цьому їм допомагає спеціальний прилад – лідар. Він створений для вивчення віддалених об’єктів. Лідар надсилає радіохвилі і повертає світлові промені. Таким чином можна відновити розташування стародавніх споруд. Археологи часто користуються цим методом.

Вченим вдалося з’ясувати, що в місті Квененг стояло 800 будинків, в яких жили 10 тис. людей. Все поселення займало приблизно 20 кв. км, половину з яких займали ділянки, відведені для утримання домашньої худоби, які обгороджували великими кам’яними блоками.

За допомогою лідара експерти знайшли кілька стін з каменю, які стоять паралельно.

Історики висунули досить ймовірну і цікаву теорію. Їх відомості свідчать про те, що в XV-XIX Квененг був процвітаючим містом, в якому жило багато людей. Однак громадські заворушення погубили його, як і безліч інших.

Вчені акцентують увагу на такі знахідки. Вони допомагають відновити історію Африки, яка покрита багатьма таємницями через відсутність письмових свідчень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ